Zeepkistenrace

Dijkstraat

Maandag 24 juni was het dan zover. Hout sjouwende leerlingen en ouders in en rond de school. De school veranderde langzaam in een bouwplaats. Om 9 uur opende onze afdelingsleider Zorg, Gerben van der Heijden, het zeepkistenproject door in een Scootmobiel over een parcours door de aula te racen. Dit tot grote hilariteit van de leerlingen. (Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk vooral het filmpje dat u op onze Facebookpagina en Instagram kunt vinden).

Na dit startsein gingen de leerlingen allemaal met hun klas naar een lokaal. Waar het ene groepje gelijk aan de slag kon, bleek een ander groepje toch wat materiaalproblemen te hebben. Eind dag 1 had gelukkig meer dan de helft van de leerlingen een rijdend wagentje. Dag 2 startte met het verder aftimmeren en daarna konden de leerlingen hun creativiteit kwijt. Het ene groepje ging voor een bloemenwagen, een ander groepje voor een roze varken. Er werd wat afgeschilderd, geplakt en geknutseld. Sommige groepjes focusten zich vooral op snelheid. Alles kon en mocht! Eind dag 2 waren 34 van de 35 wagentjes startklaar voor de race. Eén groepje had zich teruggetrokken uit de race en ging alleen nog maar voor de originaliteitsprijs! Dit met goedkeuring van de jury. Een zeepkist bouwen is zo eenvoudig nog niet! Gelukkig hadden we een aantal ouders en grootouders die kwamen helpen. Op woensdag 26 juni was het een drukte van je-wel-sten op de parkeerplaats. Leerlingen, ouders, grootouders, broers en zussen stonden aan de rand van het parcours. Volop gejuich bij hard scheurende karretjes, maar ook gelach als er een karretje na een paar meter al door zijn assen ging of tegen de autobanden aanbotste. Gelukkig konden de meeste leerlingen hier zelf ook om lachen. Na de kwartfinale, halve finale en finale was er een echte snelheidsduivel namelijk Forever bestaande uit Floor, Lana en Kyon. Zij wonnen de eerste prijs qua snelheid.
Niet elke leerling is hetzelfde, dus er ging niet alleen een prijs naar het snelste groepje, maar er was ook een originaliteitsprijs. Deze was voor team SmashGirls bestaande uit Nikki, Dyanica, Senna en Savaja.
We kijken terug op een mooi project vol techniek, samenwerken, creativiteit en bovenal veel plezier. We willen de leerlingen en ouders bedanken voor het mooie schooljaar.

Namens alle mentoren van klas 1, Sabine de Wit