Voortgang nieuwbouw locatie Dijkstraat

Dijkstraat, Griftdijk

Grondwerk gestart
U heeft mogelijk al gezien dat het grondwerk voor de nieuwbouw gestart is. Op maandagochtend 17 juni is een begin gemaakt op het stuk grond waar de nieuwbouw komt te staan.

Wat gaan ze tot na de zomervakantie doen?
De grond midden op het terrein wordt op van alles onderzocht voordat er gebouwd mag worden. Er wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd in het verlengde van de Dijkstraat richting Margaretha van Mechelenweg. De tijdelijke weg is alleen voor bouwverkeer. Begin juli worden de grondwerkzaamheden afgerond. Het definitief ontwerp is klaar. Burgland-bouw uit Dodewaard en installatiebedrijf Alfrink gaan het gebouw maken. Het bouwproces zit nu in de fase van het technisch ontwerp en het maken van het bestek.

De inrichting
Van de verschillende ruimtes zijn inrichtingsschetsen gemaakt. Deze schetsen worden na de zomervakantie verder door Peter van Benthem (binnenhuisarchitect) besproken met de leerlingenraad van de Dijkstraat en een groep personeelsleden.
Er is gekozen voor een “natuurlijke uitstraling” met de kleuren wit, groen en licht eiken. Verder worden er natuurlijk ook kleuraccenten gezet.

(Bijna) Energie Neutraal
Het gebouw wordt uitgevoerd met zonnepanelen op het dak (ca 200 stuks) en een aantal warmtepompen die in de winter de verwarming verzorgen en in de zomer de koeling. Met deze zomerse waarden zeker geen luxe. Duurzaam betekent ook hergebruik van goede materialen en goed meubilair. Het gebouw is voorzien van de nieuwste snufjes op gebied van en klimaatbeheersing en energiebesparing. De Dijkstraat zal gasloos zijn (behalve de biologie/ mens en natuur lokalen)

Planning
De start van de bouw staat gepland in oktober. In december 2020 is als er niets tegen zit de oplevering van de nieuwbouw.