Succes bij voorronde European Union Science Olympiade!

Griftdijk

Op 23 november heeft het Citadel College met twee teams mee gedaan met de voorronde van de EUSO op de HAN in Nijmegen. De teams bestonden elk uit 3 leerlingen en met z’n drieën streden ze tegen andere teams met havo- en vwo-leerlingen tot 16 jaar. Het is een praktische wedstrijd, waarbij de nadruk ligt op samenwerken en onderzoeken. Iets anders dan de theoretische olympiades dus… We zijn erg trots dat Ella Bouwmeester, Jonas van Kleef en Pepijn de Man eerste zijn geworden bij deze voorronde! Ze zijn dus door naar de nationale eindronde.

De nationale eindronde wordt eind januari, gedurende twee dagen gehouden op de Radboud Universiteit Nijmegen of de Rijksuniversiteit Groningen.
De teams krijgen gedurende deze twee dagen uitdagende en op elkaar afgestemde praktische opdrachten met voornamelijk experimenteel werk. De leerlingen moeten hun eigen planning maken en de taken onderling goed verdelen. Bij de beoordeling van de resultaten spelen samenwerken, praktische vaardigheden en het verzamelen en verwerken van experimentele gegevens een belangrijke rol. De twee beste teams worden uitgezonden naar de internationale EUSO, deze keer in Lissabon.

Wij hopen dat ze ook in januari een leuke en goede strijd zullen leveren!