Sterprojecten: doen waar je hart naar uit gaat, onder schooltijd!

Griftdijk

Drie jaar geleden startten wij met de zogenoemde sterprojecten: projecten die leerlingen zelf verzinnen en onder schooltijd uitvoeren, met begeleiding van school. Aan de nominaties te merken, raken deze projecten steeds meer ingeburgerd in de school. Dit jaar hebben maar liefst 85 leerlingen uit 2TH, 2HV, 2V+ en 3V de kans gekregen om deel te nemen. Van hen verwachtten we dat ze naast de lessen wel wat uitdaging kunnen gebruiken.

Veertig van deze leerlingen gaan de uitdaging aan. Zij moeten vanaf deze week minstens 2 lessen per week missen om in die tijd eerst plannen te maken en die daarna uit te gaan voeren. Ze worden daarbij begeleid door een docent. Die begeleiding is niet op inhoud, maar vooral op het proces; het stellen van doelen, het maken van een plan van aanpak, het vooruitkijken naar dingen waar je misschien tegenaan gaat lopen en hoe je daar mee om kunt gaan, het bepalen wanneer je tevreden hebt en wat je ervan wil leren, etc.

Van een boek schrijven tot een game bouwen, van in een videoclip dansen tot het regelen van een trapveldje in een nieuwe wijk; ook dit jaar zijn de ideeën ontzettend divers en origineel. Wij zijn benieuwd naar de resultaten, maar kijken vooral heel erg uit naar wat de leerlingen met deze projecten over zichzelf gaan leren. U ook? Zet dan de eindtentoonstelling op woensdag 29 mei 2019 om 15.30 uur alvast in uw agenda!