Visie

Iedereen is anders, iedereen leert anders. Dat maakt ons divers. Ons aanbod aan onderwijs is gebaseerd op die diversiteit.

We hebben alle opleidingen in huis: van vmbo basis (inclusief leerwegondersteunend onderwijs) tot en met vwo+. Van regulier tot gepersonaliseerd leren.

Door diversiteit te erkennen kunnen we oog hebben voor het individu. Onze docenten geven zoveel mogelijk onderwijs op maat. Ze delen hun lessen in naar verschillende niveaus, waarbij leerlingen kunnen kiezen uit een basis-, hulp- en plusprogramma. Ook maken docenten regelmatig gebruik van verschillende, nieuwe werkvormen. Die werkvormen helpen leerlingen te ontdekken welke manier van leren het beste voor hen werkt. Want, we zeiden het al, iedereen is anders en iedereen leert anders. Oog voor het individu wordt ook gestimuleerd in speciale projecten, zoals het talentuur of het sterproject. Hierin gaan leerlingen aan de slag met thema’s die hen interesseren of waarin ze willen groeien.

“Ik geloof dat je leiding moet nemen over je eigen leren, dat kan op het Citadel College en daar ben ik trots op.”

Wouter Middendorp (rector)

“Ik geloof dat iedere leerling en medewerker uniek is. Daarom kun je bij ons je eigen route bepalen. Je kunt kiezen onderwijs te volgen in Lumen, Onderweg of in een reguliere setting.”

Cathelijne Beekmans (locatiedirecteur Griftdijk)

“Ik geloof dat iedere leerling zijn eigen talent heeft. Het is een mooie uitdaging dit talent zoveel mogelijk ruimte te geven zodat een leerling hier kan schitteren.”

Angela Jeuken (locatiedirecteur Dijkstraat)