vwo+

Kies je voor vwo+? Dan ga je sneller door je lesstof dan normaal en krijg je de kans om op eigen initiatief zelfstandig vakoverstijgende opdrachten uit te voeren.

Leren gaat je heel gemakkelijk af. Ook haal je zonder moeite hoge cijfers. Als je meer aankunt dan het ‘normale’ vwo, dan is vwo+ iets voor jou. Je gaat sneller door je lesstof dan normaal en krijgt de kans om op eigen initiatief zelfstandig vakoverstijgende opdrachten uit te voeren.

De lessen in de vwo+ klas staan in het teken van onderzoekend leren. Je docent legt je bijvoorbeeld de grammaticaregels niet uit, maar je gaat juist zelf aan de slag om de grammatica van een taal te begrijpen. Want door te doen, leer je. Ook kom je al lerend steeds meer te weten over jezelf en je interesses. Daarom dagen we jou ook uit je grenzen te verleggen, onder meer via speciale verdiepings- en verbredingsprogramma’s.

Net als de havo/vwo-leerlingen volg je drie uur per week Onderzoek & Ontwerp (O&O). Je leert onderzoeksvragen opstellen, gegevens verzamelen en conclusies trekken. Ook maak je kennis met presenteren en samenwerken. Verder werk je in de vwo+-klas aan twee projecten. In het eerste jaar zijn dat ‘Organiseer & Leer’ en ‘Galactica’. Het kan gebeuren dat je als vwo+-leerling graag lessen overslaat, omdat je buiten school iets leert wat je bij ons niet leert. Hiervoor krijg je alle ruimte.

Zit je als havo- of vwo-leerling eenmaal in de bovenbouw, dan krijg je meer ruimte om dingen zelfstandig te leren en op jouw manier te doen. Maak je liever een filmpje over een thema dan een toets? Dan kan dat. Ook praten onze docenten graag mét jou, in plaats van dat ze alleen maar óver jou praten. Je volgt steeds meer je eigen plan, zolang je schoolresultaten er niet onder lijden.

Meer informatie over vwo+? Kijk bij de locatie Griftdijk.

Ander onderwijs

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.

laat het ons weten

Online informatieavond 20 januari 2021

Welkom groep 8 leerlingen en ouders. Maak kennis met onze school! Vanaf 19:00u is onze livestream beschikbaar.