Lumen beoordeling en voortgang

Samen met je coach en vakexperts ga je beslissen op welke manier je gaat aantonen dat je een leerdoel hebt behaald. Dit kan zijn door het maken van een filmpje, poster, verslag, toets, presentatie… noem maar op! Er is veel mogelijk en de vakexperts dagen je uit om soms te kiezen voor een onbekende weg.

 

Je bespreekt ook met je coach en vakexperts op welke manier je beoordeeld wordt. Dit kan zijn met een cijfer, maar wat zegt een 7,0 nou eigenlijk? Je krijgt daarom ook altijd een woordrapport bij je beoordeling, zodat je beter weet wat je goed doet en waar je nog in kan groeien.

In Lumen bewandel je je eigen route. Aan het begin van een periode van 6 weken beslis je samen met je coach aan welke leerdoelen je gaat werken. Dit betekent dat je ervoor mag kiezen wanneer je aan welke leerdoelen werkt en hoe lang je daarover doet. Je loopt je eigen weg in Lumen en dat maakt dat je in sommige vakken kunt versnellen en voor sommige vakken juist langer de tijd kan en mag nemen. We spreken daarom liever van voortgang dan overgang.
Nils, Lumen 2: ‘Voor een aantal vakken vind ik het fijn om te versnellen, dit geeft ook weer tijd om meer tijd te besteden aan de iets moeilijkere vakken.’