Girlsday, de dag van Amber

Dijkstraat

Mijn naam is Amber. Vorige week woensdag heb ook ik meegedaan aan de Boys- en Girls Day. Deze dag ben ik met de meiden uit mijn klas naar het Technovium in Nijmegen geweest. We waren op bezoek bij de schildervakopleiding.
Bij binnenkomst kregen we wat te eten (een roze koek) en iets te drinken (limonade). Daarna gingen we aan de slag met een leeg verfblik (daar kwam uiteindelijk onze naam op te staan) en die mocht je zelf bespuiten met graffiti! Het blik moest je daarna laten drogen en toen kregen we nog een tweede opdracht…

De volgende opdracht was een schilderij met behang beplakken. Eerst moesten we de hoeken van het schilderij aftekenen en afplakken, dat was best lastig. Daarna gingen we het behang in het schilderij leggen en bijsnijden zodat het behang er perfect inpaste. Toen moesten we met hele vieze lijm het behang erop plakken, haha! Als laatste stap mocht je de hoekrandjes, welke je had afgeplakt, verven met de kleurtjes die jij leuk vond . Als je klaar was moest je de verf laten drogen en als dat klaar was mocht je de tape eraf halen en was je schilderij klaar!

De meeste meiden waren met de fiets gekomen dus konden we helaas de schilderijen niet meenemen… Maar omdat de mannen die ons hadden geholpen zo lief zijn, willen ze deze nog naar school sturen en krijgen we ze waarschijnlijk alsnog. Toen we klaar waren met de opdrachten hebben we samen opgeruimd en zijn we naar huis gefietst. Ik vond het zelf een super geslaagde dag en de rest van de meiden ook!