Brugklaskamp klas 1A en 1B

Dijkstraat

Begin oktober zijn we met alle brugklasleerlingen van de locatie Dijkstraat van het Citadel College op kamp geweest. De bestemming was dit jaar wederom jeugdherberg de Wolfsberg in Nutterden, vlak over de grens in Duitsland. Een hele fijne kamplocatie waar naast prettige slaapvertrekken ook een groot overdekt sportveld en grote gezamenlijke binnenruimte.

Met de 7 verschillende klassen zijn we op 2 oktober op de fiets gestapt en hebben we koers gezet richting de Duitse grens. De fietstocht duurde ongeveer anderhalf uur. De weergoden waren ons dit jaar gunstig gezind en de tassen zijn door “Houterman autosleepdienst” naar de Wolfsberg vervoerd, waarvoor langs deze weg nogmaals hartelijk dank!

Op de kamplocatie aangekomen heeft iedere leerling zich even kunnen installeren. Na een heerlijke lunch hebben de leerlingen verschillende sport en spelactiviteiten zoals verschillende estafette-vormen en Kin-ball gedaan. Dit met als hoofddoel om plezier te maken, maar daarnaast ook de saamhorigheid te bevorderen. Na een heerlijk bord pasta zijn we vervolgens in kleinere groepjes door het bos gaan lopen waarbij de opdracht was onderweg een rebus op te lossen. Het antwoord van de rebus was vervolgens het entreeticket voor de disco later op de avond. Het thema van de disco was carnaval en het was fantastisch om te zien hoe zowel docenten als nagenoeg alle leerlingen er verkleed een leuke en gezellige avond van hebben gemaakt.

Op woensdagochtend zijn er wederom verschillende spellen gespeeld. Rond de klok van 13:00 was het tijd om huiswaarts te keren. Door de positieve en enthousiaste reacties van zowel leerlingen als docenten over dit brugklaskamp, kunnen we stellen dat het een geslaagd kamp was waarbij we met zijn allen een hoop nieuwe energie hebben opgedaan om er een leuk en leerzaam schooljaar van te maken.