Betuwe On Stage

Leerlingtraining en Beroepenfeest
Op 20 januari j.l. kreeg uw zoon/dochter een netwerktraining. In deze training leerde hij/zij wat de kracht van netwerken is en hoe je een eigen netwerk opbouwt. Ook maken de leerlingen hun eigen visitekaartjes die ze gebruiken bij het Beroepenfeest. Op het Betuwe On Stage Beroepenfeest op 5 maart ontmoet uw zoon/dochter beroepsbeoefenaren die graag met uw hem/haar in contact komen om meer te vertellen over hun werk. Ook wanneer uw zoon/dochter al weet wat hij/zij later wil worden, is deelname zinvol. Hij/zij legt nieuwe contacten en kan kijken of  het beeld van het beroep klopt met de realiteit. Uw zoon/dochter fietst met de mentorklas en is circa één uur op het Beroepenfeest.

Werkbezoeken Doe Dag
De leerlingen maken bij het On Stage Beroepenfeest afspraken voor werkbezoeken bij de bedrijven/organisaties voor op de Doe Dag. Deze afspraken schrijven ze in het On Stage Paspoort. Het paspoort blijft op school tot aan de Doe Dag. De mentor vraagt uw zoon/dochter direct na het Beroepenfeest een foto te maken van de afspraken en deze aan u te sturen. Aan u vragen wij aan de hand wat uw hij/zij u heeft gestuurd, mee te kijken op welke bedrijf/organisatie de keuze is gevallen en te helpen met het opzoeken van het adres en de route. Helpt u uw zoon/dochter er kort voor de Doe Dag aan herinneren om zijn/haar mail te bekijken voor eventuele wijzigingen? Op de Doe Dag moet er op eigen gelegenheid worden gereisd.

Deelname Ouders
Er zullen ruim 200 beroepsbeoefenaren van ondernemingen of bedrijven aanwezig zijn bij On Stage! Wij zien ook graag ouders met een leuk beroep op On Stage. Wilt u hier vertellen over uw werk, meldt u dan aan op www.betuweonstage.nl.  Wij informeren u dan verder over uw rol bij het Beroepenfeest van Betuwe On Stage. Op dit moment zoeken we o.a. nog kappers, schoonheidsspecialistes, sportdocenten, gastheren/gastvrouwen, koks, stylisten, ict-beroepen en een hovenier.

Voorbereiding thuis
U helpt uw zoon/dochter door samen te kijken op www.betuweonstage.nl. Hier ziet u welke bedrijven zich hebben aangemeld. Samen kunt u dan kijken met wie uw zoon/dochter graag in contact komt. Voor vragen kunt u zich het beste wenden tot de mentor. Wij begrijpen dat sommige leerlingen dit project heel spannend vinden. We zien leerlingen groeien in dit project in zelfstandigheid. Met uw ondersteuning zet uw zoon/dochter nieuwe stappen die hem/haar helpen in de toekomst.