Citadel nieuwbouw

Volgend jaar zal Nijmegen Noord/Lent een spiksplinternieuw schoolgebouw rijker zijn. In januari 2021 verhuist ons vmbo naar een prachtige, nieuwe locatie.
Een school die volledig bij de eisen van deze tijd aansluit. Zowel qua onderwijs als qua duurzaamheid. Nieuwsgierig? Bekijk de timelapse of check de veelgestelde vragen hieronder.

Veel gestelde vragen:
 

 1. Is het een duurzaam gebouw?
  Het gebouw is flexibel op gebied van onderwijsinrichting en het is een BENG (bijna energie neutraal) gebouw en is het een ‘slim gebouw’ met gebruik van veel domotica.   
 2. Wanneer begint de bouw en wanneer is het gebouw klaar?
  In de laatste week van november 2019 is startbouw. In de eerste week van januari 2021 is de verwachte oplevering. 
 3. Wanneer is de overhuizing?
  Veel vast meubilair wordt al in december 2020 geplaatst. Begin februari zullen volgens de huidige planning de leerlingen in het nieuwe gebouw starten.  
 4. Wie bepaalt de inrichting van het gebouw ?
  De binnenhuisarchitect, Peter van Benthem, verbindt de vormgeving van de architect (AGS architect Jo Jongen) met de wensen van de gebruiker. Er is een klankbordgroep van personeel en leerlingen die meekijken en suggesties meegeven om het ontwerp. Het Bouwbedrijf Burgland Bouw en het installatiebedrijf Alfrink zullen tijdens de bouw ook leerlingen mee laten kijken bij de realisatie van het gebouw.  
 5. Meer weten?
  Stel je vragen door te mailen naar: [email protected] 

 

Timelapse

 

Bekijk hier de timelapse!