Girlsday en Boysday

Dijkstraat

Woensdag 3 april werd de jaarlijkse Girlsday en Boysday georganiseerd voor de jongens en meisjes uit klas 1A en 1B. Op deze dag maken meisjes kennis met het werken in de techniek en hebben de jongens een kennismakingsactiviteit bij een zorginstelling. Zo gingen de meiden naar verschillende bedrijven waar ze bijvoorbeeld kennismaakten met de creatieve schildersvakopleidng, zelf een lamp in elkaar zetten of een alarminstallatie aansloten. De jongens waren veelal te gast bij zorgboerderijen, verzorgingshuizen en dagbestedingslocaties. Het was een zeer leerzame en leuke dag voor iedereen!

“Op woensdag 3 april zijn we naar het Technovium geweest bij de Schildersvakopleiding. Eerst werden we ontvangen met roze koeken en ranja. Daarna hadden we uitleg gehad over behangen. We mochten zelf een behang ontwerpen en plakken. 
En toen kregen we uitleg over graffiti en mochten we zel met graffiti aan de slag. Je moest wel een speciale graffiti-jas aan anders werden je kleren vies en dat kreeg je er niet uit.”
Esmee en Chloe uit 1A3.

“Ik ben woensdag 3 April naar de boerderij in Gent geweest. Het was super leuk en interessant. Ik heb met een klasgenoot poep geschept. Eerst dacht ik dat het poepscheppen stom zou zijn maar dat viel heel erg mee. We hebben ook nog Ezels verzorgd, dat was ook heel erg leuk. We moesten ze eerst uit de wei halen en daarna vastbinden aan het hek. Daarna moesten we ze gaan borstelen wat wel leuk was. Daarna moesten we de hoeven van de ezels schoonmaken maar dat was wel een beetje eng omdat we bang waren dat ze een harde trap naar achter zouden geven maar dat was gelukkig niet gebeurd. We hebben ook nog een hele interessante rondleiding gekregen over de hele boerderij. Het was een hele leuke dag.”
Alkin, 1A3